Openingtijden Woensdag & Donderdag 12:00 to 17:30 Vrijdag & Zaterdag 10:00 to 17:30 Let op wij verzenden niet !
Binnenkort uit voorraad
Mis deze kans niet, zolang de voorraad strekt.
Profiteer van deze aanbieding
Mis niet uw kans op deze mooie aanbiedingen
Francesinha
Saus bereiden:
Verhit de saus in een pan en laat de saus nog een paar minuten koken tot deze iets dikker wordt.
Vlees bereiden:
Bak de biefstukken kort in een hete koekenpan, zodat ze sappig blijven. Bak ook de worstjes en eventueel de bacon.
Sandwich bouwen:
Leg op een sneetje brood een plakje ham, gevolgd door een biefstuk, een worstje (gehalveerd) en eventueel bacon. Dek af met een tweede sneetje brood en bedek de sandwich volledig met plakjes kaas.
Gratineren:
Plaats de sandwiches op een bakplaat en zet ze onder de grill tot de kaas volledig is gesmolten en licht begint te bubbelen.
Serveren:
Plaats de sandwich op een bord, giet er royaal saus overheen, en leg er optioneel een gebakken ei bovenop. Serveer met frietjes en een koud biertje.
De saus is de ziel van de Francesinha. Pas de pittigheid en smaak aan door meer of minder pipi piri olie toe te voegen. Dit gerecht is een echte traktatie en perfect voor een speciale gelegenheid!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Saus bereiden:
Verhit de saus in een pan en laat de saus nog een paar minuten koken tot deze iets dikker wordt.
Vlees bereiden:
Bak de biefstukken kort in een hete koekenpan, zodat ze sappig blijven. Bak ook de worstjes en eventueel de bacon.
Sandwich bouwen:
Leg op een sneetje brood een plakje ham, gevolgd door een biefstuk, een worstje (gehalveerd) en eventueel bacon. Dek af met een tweede sneetje brood en bedek de sandwich volledig met plakjes kaas.
Gratineren:
Plaats de sandwiches op een bakplaat en zet ze onder de grill tot de kaas volledig is gesmolten en licht begint te bubbelen.
Serveren:
Plaats de sandwich op een bord, giet er royaal saus overheen, en leg er optioneel een gebakken ei bovenop. Serveer met frietjes en een koud biertje.
Notes
De saus is de ziel van de Francesinha. Pas de pittigheid en smaak aan door meer of minder pipi piri olie toe te voegen. Dit gerecht is een echte traktatie en perfect voor een speciale gelegenheid!