Openingtijden Woensdag & Donderdag 12:00 to 17:30 Vrijdag & Zaterdag 10:00 to 17:30 Let op wij verzenden niet !
Binnenkort uit voorraad
Mis deze kans niet, zolang de voorraad strekt.
Profiteer van deze aanbieding
Mis niet uw kans op deze mooie aanbiedingen
Caldo Verde
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Was en snijd de caldo verde kool in dunne reepjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de aardappelen toe aan de pan en roer kort om ze te bedekken met de olie.
Giet het water of de bouillon erbij en breng aan de kook.
Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken, of tot de aardappelen zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Breng de pan terug op het vuur.
Voeg de plakjes chouriço en de fijngesneden groene kool toe aan de soep.
Laat de soep nog 10-15 minuten zachtjes koken tot de kool gaar is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Roer de laatste eetlepel olijfolie door de soep voor extra smaak.
Serveer de Caldo Verde warm in kommen met een stukje rustiek brood of maisbrood aan de zijkant. Voor een authentieke ervaring kun je er een paar druppels olijfolie bovenop sprenkelen.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Was en snijd de caldo verde kool in dunne reepjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de aardappelen toe aan de pan en roer kort om ze te bedekken met de olie.
Giet het water of de bouillon erbij en breng aan de kook.
Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken, of tot de aardappelen zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Breng de pan terug op het vuur.
Voeg de plakjes chouriço en de fijngesneden groene kool toe aan de soep.
Laat de soep nog 10-15 minuten zachtjes koken tot de kool gaar is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Roer de laatste eetlepel olijfolie door de soep voor extra smaak.
Notes
Serveer de Caldo Verde warm in kommen met een stukje rustiek brood of maisbrood aan de zijkant. Voor een authentieke ervaring kun je er een paar druppels olijfolie bovenop sprenkelen.