Mel Biológico Alombada 400 g

  • € 7,50

  • Excl. BTW: € 6,88
  • Productcode: Honing 400 g
  • Beschikbaar: In Stock

Alombada is een kleine plaats die verloren is gegaan in tijd en ruimte, te midden van bergen en bossen die weinig over de mens weten. Net als dit kleine dorp weet de honing die zijn naam steelt weinig over de mens of zijn actie in de omgeving. Honing Alombada wordt geproduceerd in de bosrand van de rivier de Mau, in een wilde omgeving zonder vervuiling, waar de natuur zich in haar puurste vorm uitdrukt. De uiteindelijke blend is dus het resultaat van de willekeurige en spontane groei van de inheemse flora van de regio (waar heide en eucalyptus de boventoon voeren) en de geweldige kwaliteit van het heldere water dat vrijelijk in de Ribeiro da Alombada stroomt. Al het werk in de bijenstal gebeurt met het grootste respect voor het natuurlijke ritme van de bij, er wordt geen gebruik gemaakt van rook en de kasten worden behandeld met niet-agressieve of giftige natuurlijke producten. Deze honing wordt door mechanische processen koud geëxtraheerd zonder enige toevoegingen.


Recepten om de smaak van uw Alombada-honing optimaal te benutten


Tante Oeolinda's taart

Ingrediënten:

1 kopje tarwebloem

1 kopje volkorenmeel

1 kopje tarwekiemen

1 kopje havervlokken

1 kopje plantaardige olie

1 kopje bruine suiker

1 kopje gehakte walnoten

1/2 kopje honing

3 kopjes geraspte appel

1 tl zuiveringszout 1 en 1/2 tl kaneel

2 theelepels vanille (optioneel)

1 snufje zout

2 eieren


Voorbereidingsmethode:

Klop de eieren met de bruine suiker tot een luchtige crème. Voeg de honing toe, bewaren.

Meng apart de 1 droge ingrediënten [bloem, kiem, vlokken, bicarbonaat. kaneel, vanille en zout). beetje bij beetje toevoegen de bereiding voor het mixen van de eieren afgewisseld met de olie.

Voeg als laatste de appel en walnoten toe.

In een ronde vorm (bij voorkeur met een gat) ingevet en bestrooid met bloem, bak gedurende 40 min. (of totdat een tandenstoker er droog uitkomt) bij een temperatuur van 18oºC.


Bij keelpijn en griep

Ingrediënten:

-Melk

-Citroen schil

-Honing

Voorbereidingsmethode:

Kook de melk met de citroenschil. Laat afkoelen tot 4°C en voeg een lepel honing toe.

Schrijf een beoordeling

Opmerking: HTML is niet vertaald!
    Slecht           Goed
Validatie