• Leite Condensado

Leite Condensado / Gecondenseerde melk is koemelk waaraan suiker is toegevoegd en water aan is onttrokken. De dikke, lichtgele melk zit in blik en kun je jaren buiten de koelkast bewaren.

Mede daardoor is het heel populair in warme landen. Gecondenseerde melk kent veel toepassingen en wordt vaak gebruikt voor het maken van sauzen. Een bekende bereiding is Dulce de Leche, een karamelachtige saus, waarbij je het gesloten blikje onder water circa 3 tot 4 uur zachtjes laat koken. Ook kun je verse melk vervangen in recepten en in de koffie door gecondenseerde melk aangelengd met water. ( bron; 24 kitchen )


INGREDIËNTEN EN ALLERGENEN

Ingrediënten: MELK, suiker en LACTOSE.

BEREIDING

Eenmaal geopend, bewaar op een koele, droge plaats. Zorg er bij het bakken van een blikje gecondenseerde melk voor dat deze volledig met water is bedekt en wacht tot deze volledig is afgekoeld voordat u hem opent.

CONSERVEREN

Eenmaal geopend, bewaar op een koele, droge plaats.

Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie 1359 kJ 322 kcal
Vetten 8 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 55 g
waarvan suikers 55 g
Vezels 0 g
Eiwitten 7,5 g
Zout 0,26 g

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Leite Condensado

  • Merken Nestle
  • Model: Gepasturiseerde melk 370 gr
  • Beschikbaarheid: 3
  • € 2,50

  • Excl. BTW: € 2,36