Muros Antigos Alvarinho
Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 14,50

  • Excl. Btw: € 11,98
Kenmerken
Regio Vinho Verde ( Monção e Melgaço )
Druivensoort 100% Alvarinho
Alcoholgehalte 13 %
Inhoud 750 ml
Land Portugal
Wijnhuis
Het werk van Anselmo Mendes wordt erkend in Portugal en in het buitenland, niet alleen voor de uitmuntendheid van de wijnen die hij produceert, maar voor de verrassende en consistente manier waarop hij innoveert. De fermentatie van Alvarinho druiven in houten vaten of het gebruik van oude wijnbereiding technieken, zoals looien, zijn enkele van de methoden die deze wijnen een apart geval in de wereld van witte wijnen.

Anselmo Mendes zet in op de Variëteiten Alvarinho, Loureiro en Avesso en produceert stille witte wijnen die al verschillende prijzen en onderscheidingen hebben gewonnen en het vertrouwen hebben gewonnen van de meest veeleisende critici en kenners over de hele wereld.
De oorspronkelijke uitdrukking van een passie met wortels in het verleden, geregeld met een lange ervaring en kennis.

Soort wijn
Witte wijn gemaakt van Alvarinho druiven uitsluitend geproduceerd in Monção en Melgaço. De wijngaarden zijn door de rivier op lage hoogte, en de bodems zijn diep met een hoog gehalte aan opgerolde steen. De wijn heeft complexiteit, plantaardig karakter, mineraliteit en bitterheid typisch voor de Alvarinho variëteit.

Belangrijkste punten
Totale desengace. Korte pelculaire maceratie. Mediane verduidelijking gemaakt door koude. Fermentatie bij constante snelheid tussen 14-22ºC. Minimum stadium van 4 maanden op fijne moer.

Smaak
Citrus aroma's, tropisch, maar met een grote complexiteit. Volle, goede structuur en bitter en droog einde van de Alvarinho variëteit.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha