Castanhas Portuguesas


  • Model: Kastanje 1kg


Beschikbaarheid: 2
  • € 7,95

  • Excl. BTW: € 7,29

We hebben kastanjes om te poffen en São Martinho ( St`Maarten ) te vieren.

Laten we kastanjes eten en wijn drinken, zo is de gezegde.

Bestel snel, want de voorraad is beperkt


De traditie van Sint Maarten en het Feest van de Magiërs

Zoals het gezegde gaat in Portugal volgens de traditie van Sint Maarten: op de dag van Sint Maarten, pof je kastanjes en proef je wijn. Maar kennen we de traditie van Sint Maarten?

De traditie van Sint Maarten

Het was een stormachtige dag, waarin de regen, de kou en de wind door dwongen .

Martinho, op zijn paard gezadeld, reed zonder angst door het weer heen. Hij was onderweg toen hij een bedelaar zag, koud en volkomen doorweekt, smekend aan de wegkant.

Vervuld van mededogen stapte de jongeman van zijn paard en sneed met behulp van zijn zwaard zijn militaire mantel doormidden en gaf de helft aan de bedelaar.

Toen klom hij op zijn paard en hervatte zijn weg, koud, maar gelukkig.

Op dat moment besloot God hem te bedanken door het wegnemen van de storm en de zon te laten stralende, net zoals op zomerse dagen en de zomer van Sint Maarten.

Sint Maarten

11 november is opgedragen aan deze heilige, patroon van de commissarissen, die werd geboren in Szambatkely in Hongarije.

Tot de dagen van de zon die normaal gesproken de grijze dagen van de herfst doorbreken, wordt het de zomer van Sint Maarten of de zomer van de kelkbladen genoemd omdat het het seizoen bij uitstek is voor de oogst van de kweepeer.

Dit zijn dagen van populaire feesten, die de traditie van Sint Maarten vieren, mensen voorbereiden op de strengheid van de naderende winter.

En zoals het spreekwoord zegt: maak op de dag van Sint Maarten gepofte kastanjes en proef je wijn.

Het menu van Sint Maarten

Het menu bevat gepofte (geroosterde) kastanjes en lichte wijn, weinig alcohol, bereid met water en met het residu of druivendraf.

Het is nog steeds een traditie om het varken te doden en de bieslook te planten.

Dit zijn gewoonten die in sommige landen een beetje herhaald worden, met enkele varianten.

In Vila do Conde bijvoorbeeld, maken draden tarwebrood en walnoten gezelschap met een bord met noten. In veel regio``s van Minho wordt de slachting van het varken vergezeld door een grote magiër.

En in Soeiro, bij Bragança, gaat een optocht van mannen en vrouwen de straat op om de dag van hun patroonheilige te vieren. En, zoals het niet kon, is het feest goed water.

De traditionele Golegã Fair is misschien wel de bekendste en heeft een lange geschiedenis. Hoeden, rijkleding, traditionele gerechten en goede wijn doen mee aan de onvermijdelijke wedstrijden, spelletjes en ruitersportdemonstraties. Als dit niet het "Mekka" van het paard van Lusitano was ...

De dag van São Martinho dient ook als een voorwendsel voor sommige wijnfeesten en jaarmarkten in de Alentejo en een beetje overal. Het zijn gebieden met kastanjes en wijn die beloven de nachten op te vrolijken.

In Lissabon animeren sommige initiatieven altijd de straten van de stad, maar de verkopers van kastanjes die een beetje overal zijn en de karakteristieke geur van de geroosterde kastanje verspreiden, zijn het beeld van deze tijd.

Feesten is wat niet ontbreekt in de zomer van São Martinho, dus geniet van de wijn en kastanjes proeven en proosten op de traditie van São Martinho.Bron ; https://www.mulherportuguesa.com/lazer/festas-tradicoes/tradicao-sao-martinho/

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed