Azeite Herdade Do Esporão Virgem Extra 750ml

OLIJFOLIECONCEPT
Olijfolie met een glad en harmonieus profiel, met een goede balans van de fruitige aroma's die typisch zijn voor de Alentejo-olijven.

OLIJFGAARD
We hebben 1.600 hectare olijfgaarden geselecteerd in de Alentejo, waar al generaties lang olijfbomen staan. Een deel van deze olijfgaard volgt het traditionele systeem, waarbij de nieuwste olijfgaarden intensief worden bewerkt. In het traditionele systeem zijn veel olijfbomen ouder dan 100 jaar met een grote afstand tussen de bomen, deze zijn groot. In het intensieve systeem worden de nieuwe plantages gepresenteerd in kleinere staven, wat resulteert in middelgrote bomen, meer aangepast aan de mechanische oogst. Het productiesysteem is geïntegreerde productie, gebaseerd op meer ecologisch duurzame culturele praktijken en het gebruik van hulpfauna bij de bestrijding van plagen en ziekten van de olijfboom.

RASSEN
Arbequina, Cobrançosa, Cordovil, Frantoio, Galega, 

PRODUCTIE
De olijven worden per variëteit gescheiden vervoerd en een paar uur na de oogst ontvangen in de wijnmakerij Esporão in Reguengos de Monsaraz en onmiddellijk verwerkt.

De extractie begint met het snel malen van de vruchten. Na het malen wordt de resulterende pulp onderworpen aan een slag, waarbij de temperatuur en de slagtijd perfect worden gecontroleerd om de olie uit de cellen van de pulp te laten ontsnappen en de aroma's van elke variëteit en die elke olie kenmerken, te behouden. De pasta gaat naar de karaf waar de olijfolie wordt gescheiden van het olijvenpulp en het water, wat resulteert in een olie die nog steeds wat vocht en onzuiverheden bevat.

De olie wordt gereinigd door centrifugeren en is dus klaar om te worden gefilterd en verpakt.

Koude extractie, nooit boven de 27ºC.

MEER DETAILS

ASPECT
Geelachtig groen.

GEUR
Groen en rijpe olijffruitigheid. Met tonen van fruit, kruiden en blad.

SMAAK
Fris, licht bitter en kruidig ​​met een afdronk van droge noten.

GEBRUIKEN EN COMBINEREN
Olijfolie met eenvoudige organoleptische kenmerken van lichte tot gemiddelde intensiteit, geschikt om te eindigen bij gerechten met een lage intensiteit, diverse soepen en ovenschotels.

MAXIMALE ZUURGRAAD
0.3%

OPSLAG
Om de eigenschappen van deze natuurlijke olie beter te behouden, wordt aanbevolen om deze op een koele plaats te bewaren, beschermd tegen licht.
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 ml
Energie 3379 kJ 821 kcal
Vetten 91,2 g
waarvan verzadigde vetzuren 13,1 g
Koolhydraten 0 g
waarvan suikers 0 g
Eiwitten 0 g
Zout 0 g

Schrijf een beoordeling

Opmerking: HTML is niet vertaald!
    Slecht           Goed
Validatie